Valpar ! Nordanbo's Ester af Roslagen är parad med Congratz Albus Dumbledore! valpar väntas i början av mars med leverans i början av maj!

info om Ester finns på sidan våra hundar.

Husses ord om Albus....

Albus jagar på marker i Jämtland och höga kusten där han är särskilt injagad på älg och hjort. Vildsvin är också en favorit som han jagar på marker i Uppland/ Mälardalen. Får han välja så jagar han dessa vilt först men finns det rådjur och hare blir det även upptag av dom. Det har inte fällts någon hare för honom men något rådjur även om vi är lite försiktiga med dessa.

Älg, vildsvin och hjort ( Kron ) är fällda för honom, och som exempel är 17 älgar fällda som han drivit i pass. Han är inte rädd att ta sig an och driva vildsvin och han arbetar klokt med dem. När det blir stop håller han bra avstånd och har ännu inte utsatts för någon skada. Hans drevtider kan vara upp till 25 minuter på älg, hjort och vildsvin. Rådjur och hare drygt tio minuter. Är det grävling ute kan det hända att han ställer dom med förtjusning. Hans återgångar har hitills varit perfekta och ger stor trygghet under jakten.

När Albus inte jagar lever han ett lugnt hundliv med sin familj. Lugn och trygg och sover gärna på rygg i tv soffan.Han gillar gammal som ung, och han fungerar bra med andra hundar med ett tydligt och bra hundspråk. Han har ställts ut ett antal ggr med bra kritik och blev bästa hane på Wachtelhundutställningen 2019 i Hultsfred. Och har också ett gk vildsvinsprov. Ligger en kopia på här nedan då det inte registrerats på skk ännu.


Congratz Albus Dumbledore
Albus!
Albus och Ester
Nordanbo's Ester Af Roslagen

Att köpa valp från oss!

Vår målsättning att föda upp mentalt bra hundar med stor arbetskapacitet. Med det menar vi hundar som har en stor arbetslust och en god och funktionell exteriör och självklart att de är trevliga och friska familjehundar!

Våra valpar föds i hemmiljö, tillsammans med vår familj och våra hundar. De första fyra veckorna tar vi inte emot besökare utan valparna och tiken behöver lugn och ro. Vid fyra veckors ålder börjar vi ta emot besökare - besöken ska dock bokas i förväg!

Valpen levereras vid tidigast 8 veckors ålder och är då valpkullförsäkrad, veterinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad, ID-märkt (chip) och registrerad i SKK. 

När Ni köper en valp från önskar vi att Ni:

  • *Håller hunden försäkrad! Man vet aldrig när olyckan är framme.
  • *Röntgar hundens höfter och armbågar, helst när hunden är runt 1,5 år gammal.
  • *Startar hunden på Wachtelhundklubbens unghundsprov.
  • *Att köpa valp är ett åtagande som varar länge, under den tiden önskar vi en löpande kontakt och självklart finns vi alltid till hands för samtliga valpköpare med tips och support!

    Vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal - Hör gärna av er en gång för mycket än för lite!