Aktiviteter!

   * Mycket har hänt under 2023 och det ska erkännas att det varit lite dåligt med uppdateringar. Ska försöka mig på en liten sammanfattning av året, för er som orkar läsa.

  Börjar i maj då hade en inför UKL träff med Sabaton kullen och vi fick hålla till hemma hos Elin och Carl-Mikael som har Elsie. Som förövrigt bor fantastiskt fint, stort tack !! 

Irma ( Mirax Diamond Cut ) Har klarat av två kurser i jaktapportering.

Hjördis ( Decorous Craving Cava ) debuterade på jaktprov i juli och det resulterade i ett Very Good. Och har ochså hunnit med ett WT med fint resultat.

Och i september var det dags för UKL, först ut var Storm ( Nordanbo's Firestorm ) 2 pris och Elsie ( Nordanbo's Angels Calling ) 3 pris ! 

Andra paret ut var Skott ( Nordanbo's Unbreakable ) 2 Pris och Wilda ( Nordanbo's Nights Witches ) 3 pris!

sist ut var Assar ( Nordanbo's Carolus Rex ) 2 pris och så jag själv och Sigrid ( Zinnebir's Adilaide ) 2 pris! Stort Grattis till er allihop!!!

Och dagen innan all snö kom så hade vi skogsprov för Liv ( Nordanbo's Liv ), Freja ( Nordanbo's Freja ) och Sigrid ( Zinnebir,s Adelaide ) Alla tre fixade ett varsitt Gk prov !! Stort Grattis, Så roligt och grymt bra jobbat!!


   * 18 sept 22 Utställning i Högbo. Nordanbo's Night Witches " Wilda " ställdes i valpklass och det resulteradei ett 1 pris. Grattis !!

   * UKL september 22 i svalöv. Liv, Vicke och Freja sartade och gjorde väl genomförda prov med ett varsitt 3:e pris och Vicke blev dessutom provets fjärde bästa hund, Grattis allihop, vi hade en mycket trevlig helg.

   * Utställning skk stoxa den 23 juli 22, Nordanbo's Viking " Vicke " Ställdes i Ukl och det resulterade i Excellent och 1plac. Grattis!!

   * Valpträff för Sabaton kullen (Ester och Albus)

Stort tack alla som kom, superkul att få se dom igen, så fina allihop. Lite bilder finns under valpträff Sabaton kullen.

   * Så har Irma varit på sin allra första officiella utställning den 28 maj 22 i Gimo och vann juniorklassen Exc 1 JUNKL.

   * 14 maj 22 hade vi en heldag med Ukl träning för Vikingarna ( Ester och Rosso kullen ) och vi hade en mycket trevlig och givande dag hos familjen Kronander i Morhyttan Dalarna,som höll både med mark och en fantastisk lunch, så ett stort tack för att vi fick komma. Lite bilder finns undr UKL träning 2022.

   * 6 nov 21 så var det dags för Irma att vänstervarva igen på FRK Östras höstutställning och det resulterade i 3 bästa tik med Hp i valpklass 2.

   * 25 sep 21 var Irma på sin allra första inofficiella utställning på FRK Bergslagens Flatshow och placerade sig som 2:a med hp i valpklass 1.

   * Den 7 september 2021 var Hjördis och Ester till Knivsta för att gå viltspår för domare Ingvar Jansson. Det resulterade i ett Gk anlagsspår för Hjördis och en etta med HP i ökl spår för Ester och tre veckor senare tar Hjördis sin tredje etta i ökl och kan titulera sig SE VCH.

   * Den 7 augusti 2021 hade vi Valpträff för Vikingarna. På schemat stod spår, injagning, kontakt mm. Tack till Liv, Freja och Vicke med tvåbenta för att ni kom, jätteroligt att få se de små igen och stort tack till Pelle och Måna som kom med pappa Rozzo! Bilder finns under fliken valpträff i menyraden.

   * December 2020 så går Nordanbo's Elsa af roslagen sitt anlagsprov viltspår och blev gk och strax därpå får hon också en 1 ökl viltspår! Grattis!

* Juli 2020 Ester testar och går ett ökl viltspår, gick fint, och resultatet blev ett 1:a pris med Hp.

* Jaktprov hösten 2019. Från roslagskullen så startade tre hundar. Ester, Hugo och Sigge. Alla tre med varsit 3 pris.

* Stationsträning inför UKL för roslagskullen  innan provstart till hösten, då vi gick igenom alla momenten, deltog gjorde Sigge, Elsa och Ester.Lite bilder från träningen finns under fliken UKL träning i menyraden ( fotograf Helene Renck Blom )

* Wachtelhundutställningen 2019 i Hultsfred. Två hundar från kenneln var anmälda. Nordanbo's Sigge af roslagen och Nordanbo's Ester af roslagen. En trevlig dag med bra resultat. Sigge Very good junkl och Ester Excellent 4 junkl. Några bilder finns under fliken Wachtelutställning 2019.

* Kennelträff den 27 april 2019. Almunge vildsvindhägn ( Roslagens jakt och vilt ). En spännande och givande dag, Elsa, Ester, Hugo och Sigge från roslagskullen fick sin första kontakt med vildsvin, det blev en positiv upplevelse för allihop, jätteroligt. Lite bilder från dagen finns under fliken Almunge vildsvinshägn 2019. Fotograf Helene Renck Blom.

* 3 nov 2018 hade vi valpträff för Roslagskullen. Tema spårträning, att börja spårträna på hårda spår för att bli riktigt spårnoga längre fram. Ett stort tack till Mari Saxen Andersson " Roslagens Hundskola " som var med och visade och förklarade ! Bilder från dagen finns under fliken valpträff 2018 Roslagskullen. Fotograf Helene Renck Blom.

* Jaktprov hösten 2017. Flera av valparna i släktkullen har startat på UKL. Maya, Balder, Hjalmar, Wizky och Dumbo alla med ett tredje pris. Stort grattis allihop.

* 19- 21 maj 2017 var det dags för årets Wachtelhundutställning. Blev en resa ner till Degerberga i skåne där vi hade en jättetrevlig helg, flera av valpköparna var på plats, jätteroligt såklart, även om det körde ihop sig lite med visningarna, men med lite hjälp så löste sig  allt till slut. Freja fick ett Very good och Blixt ett Good.  Hjalmar Nordanbo's Jonathan Very good. Dumbo Nordanbo's Jesper Very good. Balder Nordanbo's Alexander Very good. Maya Nordanbo's Isabella Excellent. Grattis till er allihop!!