Sabaton Kullen!
 


Här har vi sparat Husses ord om Albus.... Congratz Albus Dumbledore Pappa till Sabaton kullen.

Albus jagar på marker i Jämtland och höga kusten där han är särskilt injagad på älg och hjort. Vildsvin är också en favorit som han jagar på marker i Uppland/ Mälardalen. Får han välja så jagar han dessa vilt först men finns det rådjur och hare blir det även upptag av dom. Det har inte fällts någon hare för honom men något rådjur även om vi är lite försiktiga med dessa.

Älg, vildsvin och hjort ( Kron ) är fällda för honom, och som exempel är 17 älgar fällda som han drivit i pass. Han är inte rädd att ta sig an och driva vildsvin och han arbetar klokt med dem. När det blir stop håller han bra avstånd och har ännu inte utsatts för någon skada. Hans drevtider kan vara upp till 25 minuter på älg, hjort och vildsvin. Rådjur och hare drygt tio minuter. Är det grävling ute kan det hända att han ställer dom med förtjusning. Hans återgångar har hitills varit perfekta och ger stor trygghet under jakten.

När Albus inte jagar lever han ett lugnt hundliv med sin familj. Lugn och trygg och sover gärna på rygg i tv soffan.Han gillar gammal som ung, och han fungerar bra med andra hundar med ett tydligt och bra hundspråk. Han har ställts ut ett antal ggr med bra kritik och blev bästa hane på Wachtelhundutställningen 2019 i Hultsfred. Och har också ett gk vildsvinsprov.